Leids eredoctoraat voor stamcelbioloog Melissa Little

De Australische stamcelbioloog Melissa Little heeft op vrijdag 8 februari 2019 tijdens de dies van de Universiteit Leiden een eredoctoraat gekregen. Ze krijgt de erkenning voor haar baanbrekende ontdekkingen op het gebied van regeneratieve geneeskunde van de nier.

LUMC-Campus Den Haag gaat voor een gezondere regio

Hoe kunnen we met population health management de burgers van Den Haag helpen om gezond te worden en te blijven? Deze vraag stond dinsdag 15 januari centraal tijdens de 5e werkconferentie van de LUMC-Campus Den Haag. Ruim 150 artsen, onderzoekers, docenten, zorgprofessionals, bestuurders en beleidsmakers gingen met elkaar in gesprek over het toepassen van population health management in de regio Haaglanden. Keynote-sprekers waren Jet Bussemaker en Stephen Sutch.

LUMC-Campus Den Haag lanceert MOOC over Population Health Management

De manier waarop we zorg leveren is aan het veranderen. Er wordt steeds meer gekeken naar de behoeften vanuit de mens. Vandaar dat het nodig is om een integrale aanpak vanuit zorg en welzijn te realiseren die de populatie zo gezond mogelijk kan houden. Een nieuwe Engelstalige MOOC op masterniveau combineert daarom aspecten zoals data-analyse, geïntegreerd zorgaanbod en juiste organisatorische randvoorwaarden. De cursus is gratis en open toegankelijk.